8474
Terve työyhteisö : kehittämisen malleja ja menetelmiä
Terve työyhteisö : kehittämisen malleja ja menetelmiä
Julkaisuvuosi: 1994
Kieli: suomi
Aineistolaji: Kirja
Kustantaja: Helsinki : Työterveyslaitos, 1994 (Miktor)
ISBN: 951-802-048-5 nid. 951-802-048-5 : sid. 951-802-048-5 : nid.
Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys Anna pisteytys
Kuvaus:
Työyhteisön kehittämisen suuntaukset: terve yksilö ja terve työyhteisö. -- Työyhteisön kehittämisen suunnittelu ja toteutus. -- Kysely-palaute työn osallistuvan kehittämisen tukena. -- Työn suunnittelu ja uudelleenmuotoilu. -- Oppiva organisaatio ja ammatillinen pätevyys. -- Terveyden edistäminen työpaikalla. -- Johtamisteoriat ja johtamisjärjestelmien kehittäminen. -- Ryhmät ja tiimit työssä. -- Työnohjausryhmät toimintakyvyn tukena. -- Organisaatiokulttuurin muuntaminen. -- Muutoksen hallinta ja johtaminen. -- Työyhteisö- ja yksilökriisit. -- Työpaikan ihmissuhteet ja konfliktitilanteiden käsittely. -- Nais- ja miesjohtaja, johtamistapa ja työyhteisön toimivuus. -- Työn ja muun elämän yhteensovittaminen. -- Työyhteisön kehittämistoiminnan arviointi.
Tiivistelmä. Tämä työyhteisön kehittämisen malleja ja menetelmiä käsittelevä kirja tarjoaa käytännön soveltajille ja tutkijoille mahdollisuuden perehtyä työ- ja organisaatiopsykologisiin työyhteisön kehittämisen menetelmiin, niiden historiaan, taustateorioihin Painopiste on työntekijöiden ja työyhteisöjen hyvinvointia ja pätevyyttä edistävissä menetelmissä. Tarkastelutaso on lähinnä yksilö ja työyhteisö. Mukaan on otettu käytännön kokemuksia ja kehittämishankkeiden arviointia. Sisällys: Lindström, Kari: Työyhteisön kehittämisen suuntaukset: terve yksilö ja terve työyhteisö. (s.13). Lindström, Kari: Työyhteisön kehittämisen suunnittelu ja toteutus. (s.29). Elo, Anna-Liisa: Kysely-palaute työn osallistuvan kehittämisen tukena. (s.40). Seppälä, Pentti: Työn suunnittelu ja uudelleenmuotoilu. (s.53). Leppänen, Anneli: Oppiva organisaatio ja ammatillinen pätevyys. (s.69). Kalimo, Raija: Terveyden edistäminen työpaikalla. (s.86). Juuti, Pauli: Johtamisteoriat ja johtamisjärjestelmien kehittäminen. (s.101). Elovainio, Marko: Ryhmät ja tiimit työssä. (s.117). Moilanen, Liisa: Työnohjausryhmät toimintakyvyn tukena. (s.138). Juuti, Pauli: Organisaatiokulttuurin muuntaminen. (s.154). Huuhtanen, Pekka: Muutoksen hallinta ja johtaminen. (s.166). Saarelma-Thiel, Tiina: Työyhteisö- ja yksilökriisit. (s.183). Vartia, Maarit: Työpaikan ihmissuhteet ja konfliktitilanteiden käsittely. (s.196). Kandolin, Irja & Kauppinen, Kaisa: Nais- ja miesjohtaja, johtamistapa ja työyhteisön toimivuus. (s.211). Alho, Keijo: Työn ja muun elämän yhteensovittaminen. (s.219). Lindström, Kari: Työyhteisön kehittämistoiminnan arviointi. (s.229).

Saatavuus

Loading...

Lisää teoksia kirjailijalta

Lisää samankaltaisia teoksia

Haku

Kielivalinta